NC 1 og Østfold 3dagers

Onsdag 23 april, satte vi snuten hjemover. Det var klart for sesongstart. Det meste av torsdagen gikk med til rydding å ordning av sykkel, for å klargjøre til Skien. Allerede fredags morgen skulle vi reise ned til Skien. Anton skulle ta fly med en gjeng fra TVK junior mens vi skulle kjøre ned. Kan ikke si jeg gleda meg på bilturen, men synes den igrunn gikk ganske fort. (sikkert fordi det er første rittet) Da vi omsider kom frem utpå kvelden, pakket vi ut å spiste å slappet av. Lørdag var første økt satt opp til kl 11. Nå møtte jeg for første gang de fleste på laget, da vi skulle kjøre gjennom NC løypa. Gutta virka som en helt super gjeng. (Noe de også er, har jeg fått erfare de siste 2ukene). Ut på ettermiddagen skulle vi kjøre det første rittet. Det bestod av en bakketempo opp korketrekkeren. det var ei løype som var ca 3,3km lang som jeg håpet kunne passe ganske bra.

Pågrunn av mange påmeldte bestemte arrangøren til å dele opp junior og senior i 3 puljer hver. For å få en mer rettferdig konkurranse. Men for å få en vinner av rittet skulle de 10 beste etter hver pulje kjøre en finale opp. Anton skulle starte først, han gikk til bånn pinne fra start og fikk ei god luke til feltet. men stivnet fort og ble hentet inn ganske raskt. Dessverre ble det ingen finale, men jeg tror han lærte mye av det han gjorde. For min del gikk det likere i kvalifiseringa, jeg hadde ett sterkt felt men klarte å ta meg til finalen med ett nødskrik. Ble tungt de siste hundre meterne, men hadde heldigvis det lille å gå på så jeg havnet innenfor. Jeg ble stående i start område for å finne ut om jeg fikk sykle finale, å fikk derfor varmet opp/syklet ned lite foran finalen. Da vi starta finalen tror jeg vi hadde høyere fart nedover, pga lillehammer kjørte hardt ned mot bakken. Var ikke vanskelig å ligge med der, men jeg hadde ett lite håp om å komme i god fart bak som i kvalifiseringa å komme forbi. Dessverre ble jeg sperret litt å måtte bremse opp ganske kraftig 2 ganger. Jeg brukte mye krefter på å komme igang igjen. Å det var nok dessverre de kreftene jeg hadde igjen som jeg brukte der. Det ble derfor svært tungt når vi kom til den bratteste delen å jeg hadde lite igjen å kjøre med. Endte tilslutt på en 25 plass. Dagen var likevell reddet for lage sin del for foran hadde Adrian Aas Stien distansert alle å tatt seieren foran Frederik Willman meget sterk kjøring.. Etter rittet sykla vi rolig tilbake til hotellet, hvor vi spiste å slappet av foran Fellesstarten.

Søndag, idag var det klart for den virkelige testen, løypa skulle være hard, noe vi raskt fant ut da vi kom til startområdet å så feltet i junior som fremdeles var med i rittet. Anton sykla godt, men klarte ikke å følge teten inn til mål, han endte til slutt på en god 36 plass. Løypa var jobbeløype, og favoriserte nok utøvere som var ganske lett. Det ble som jeg trodde veldig hardt. Allerede på den første runden opp den lengste bakken, sprakk feltet skikkelig opp. Jeg var ganske langt bak. å kom aldri opp igjen etter dette. Det var ca 170 startende, der bare 25 stk kom i mål på det 132 km lange rittet. Det sier litt om hvor hardt det ble kjørt. Vi hadde 2 mann med til mål der Erik Borg Kolsung kjørte sterkest og havnet på en sterk 5 plass mens Adrian Aas Stien kom på en 14 plass.

Etter rittet satte vi kursen hjemover, ei rolig uke med en del trening sto på planen før jeg igjen allerede torsdag 1 mai skulle reise ned til Østfold 3 dagers. I østfold skulle vi sykle tempo, gateritt å en avsluttende fellestart på søndag. Da vi kom frem til huset på ettermiddagen dro vi på en liten økt for å vekke kroppen fra bilturen. Tempoen skulle vi sykle veldig sent på fredag, 20.15-21.00 noe som førte til at vi fikk veldig god tid på fredag. vi bestemte oss for å kjøre å se på tempoløypa og handle inn litt mat for å få dagen til å gå. Ut på ettermiddagen spiste vi ett godt måltid, før vi sykla til startområdet ca 45 km unna. Da vi ankom startområdet var alt sammen allerede rigget til. Rullene sto klare, Startnummer ene lå på stolene våre, å sekkene ved siden av stolene.Jeg kunne aldri forestilt meg at det skulle være så godt organisert. Jeg blir mer å mer imponert over den gode jobben de i støtteapparatet gjør. Tror virkelig ikke de kan få nok ros for den jobben de gjør. Tempoen gikk over all forventning. I og med det var 4-5 turen på sykkelen, følte jeg likevel jeg satt veldig bra på den. Jeg ble klokket inn på tida 13.32, noe som holdt til en 7 plass. Det ble jeg selvfølgelig veldig fornøyd med. Å bare gleda meg til fortsettelsen. Adrian kjørte solid inn til tida 13.20 og lå dermed på 4 plass.

På lørdag sto gateritt for turen, kroppen kjentes bra og jeg var så absolutt klar for gaterittet. Vi skulle kjøre for at Adrian skulle vinne. Vi varmet opp med å sykle til start ca 40 km, Uvant å sitte på raceren igjen etter ei uke på tempoen.. Men det gikk fort over. Gaterittet skulle kjøres i 60min +3runder. Vi skulle sitte langt fremme å følge godt med. Rittet gikk i ett fint tempo, jeg følte jeg hadde mye energi, å kunne kjøre meg opp der jeg selv ville. Gutta var aktive underveis å gjorde en solid jobb for laget.. Adrian hadde tekniske problemer å måtte bytte sykkel, likevel klarte han å kjøre inn til en super 3 plass. og dermed 2 plass sammenlagt foran fellestarten fattige 1 sek bak ledende Martin Olsen. Selv kom jeg litt langt bak i de avsluttende rundene å ble hindret av en velt. Jeg klarte dermed ikke å kjøre med helt opp til de første igjen å kom i mål 12 sek etter første man på en 32 plass. Da vi var ferdige med rittet sykla vi hjem igjen der vi fikk servert  fantastisk god grillmat som bidro til å gjøre dagen enda bedre 🙂

Søndag sto fellestart for turen, den skulle foregå i ei rundløype på 127 km ifølge arrangøren. (112 km ifølge gpsn). Rittet ble preget av mye støting, aldri ble ett brudd etablert og det var for det meste samlet med unntak av noen kortere perioder. Kroppen føltes veldig bra de første 6 milene men etter det begynte jeg å kjenne at jeg har kjørt litt for lite ritt enda. Jeg merker jeg behøver mer trening i rittsammenheng før jeg klarer å hevde meg i toppen. men forhåpentligvis kommer det etterhvert. jeg merker stor fremgang fra ritt til ritt. Laget kjørte veldig bra idag, Kan ikke gi nok ros til de andre som også bidro til at Adrian klarte å ta hjem sammenlagtseieren med en 3 plass også idag. Jeg gleder meg til fortsettelsen å ser frem til å kjøre flere ritt sammen med gutta 🙂

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s