Roserittet 2015

Roserittet ble som vanlig innledet med en lang kjøretur, Pappa og Anton skulle kjøre nedover mens jeg måtte ta fly på grunn av jobb. Utpå kvelden torsdag kom vi frem til stedet vi skulle overnatte. Vi i elite hadde leid ei fin flott hytte oppe ved borrevannet (borrevannshytta) Det var ei stor hytte, med 3 soverom og hems. Mer en god nok plass for oss 8 som reiste.

Roserittet (etablert 1954) er landets eldste sykkelritt, etablert av Horten og Omegn CK i 1954 under navnet Hortensrittet og omdøpt i 1958. Ett ritt vunnet av flere store norske sykkel navn.

tvk tempo

Årets utgave skulle bestå av en tempo og 2 fellesstarter. Først ut var tempo, vi begge hadde store forhåpninger før rittet og viste vi kunne være med å kjempe om gode plasseringer. Anton kjørte svært bra og klokket inn til en meget sterk 2plass sekundet bak seier. Selv fikk jeg en god 8plass, noe jeg var greit fornøyd meg. Dag 2 skulle vise seg å bli av den virkelig tøffe sorten. Med dritt vær og 3-4grader, måtte mange bryte underveis. Jeg var svært aktiv fra start og stakk etter masteren, kroppen kjentes bra ut. Men jeg brukte veldig mye krefter de første 20km. Jeg viste at den eneste muligheten min i dag var å komme meg i bruddet å få ei så stor luke at bakkene opp Hvarnes skulle holde. Det gjorde det dessverre ikke, jeg fikk det opp bakken og ble syklende i ingenmannsland ei stund. Var skikkelig klar og begynte å bli svært kald. Etter ca. 130 av 170km måtte jeg stå av. Anton derimot lå svært bra an etter tempo og viste han kjempet om sammenlagt. Han kjørte også i dag som så mange andre dager også svært sterkt å imponerte med en sterk 5plass. Det holdt til ledelse sammenlagt før siste dag.

Likevel fikk vi noen gode svar, både til oss selv og laget. Vi ser freAnton hadde mål om å vinne, å følte seg veldig sterk før start. Dessverre hadde han maks uflaks for etter ca 5-10km gikk han rett i bakken. Og sykkelen var dessverre ikke mulig å redde, den var totalvraket. Selvsagt var dette også første ritt der han ikke hadde med ekstra sykkel, er det ikke typisk! Men heldigvis er Anton svært sterk, han vet selv hva han kunne greid. Og graver seg ikke ned ved ett nederlag, han kommer sterkere ut av det. For min del ble siste etappe også en hard affære. Jeg prøvde å være offensiv å komme meg ifra mange ganger. Men Team Fixit hadde for god kontroll denne dagen å styrte løpet.m til fortsettelsen.

Av: Arnfinn Tunset jr


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s