Min hverdag (Arnfinn)

 

Jeg er godt i gang med treninga for 2016, den har hittil gått helt etter planen. Selv var jeg veldig spent på hvordan jeg kom til å ta belastninga. Tidligere år har jeg slitt med å få til nok timer i november og desember og derfor mistet en del av treningsgrunnlaget for året. I år har jeg som de to siste sesongene også jobbet fast fra september til desember. I år var ingen unntak, da man må ha penger for å satse.
image
Det jeg har jobbet med denne sesongen er ved Hoff Sundnes Brenneri, hjemme på Inderøy der jeg har hatt hovedansvaret for tapping av potetmel i 500g esker. Dette er noe jeg begynner å få god kontroll på, og synes det er en grei jobb, men selvfølgelig en del fysisk arbeid som tar krefter. Per dags dato har jeg den tida jeg har vært på Hoff tappet over 1,1 millioner esker.  Daglig jobber jeg 7-3 frem til jul. Det innebærer at jeg må bruke kveldene på trening, til vanlig har jeg trent ca. 20timer i uka i november.  Det å kunne klare å trene så mye i tillegg til jobb, krever veldig mye av meg selv. På en måte må jeg sette livet på vent.  En vanlig uke består av minst 2t trening i ukedagene, derav 3 intervaller. Og 2 lengre økter på 5t i helgene. 2 Styrke økter i uka, bevegelighetstrening minst 2 ganger i uka. Pluss prøver å få til ei økt i uka i bassenget.  Det sier seg selv at for å klare å ha overskudd til å trene etter jobb. Må jeg være nøye på kosthold og ikke minst få nok hvile/søvn. Uten søvn er det bare å la være å trene spør du meg.

Eksempel på ukeplan

  • Mandag-fredag
  • Våkner 06, Jobb 07-15, middag 16, trening 17,30-20, dusj/kveldsmat 21, senga 22
  • Lørdag og søndag
  • Disse dagene er litt mer fleksible og innebærer ca. 5timer trening hver dag. Prøver å få tilbake litt søvnoverskudd.

Som du ser er det liten fritid, trening er noe som er viktig for meg, og mange lurer stadig vekk på hvordan det er mulig å ha overskudd til treninga etter jobben, og likevel ha kvalitet og progresjon i treninga. Svaret er nok det at jeg er målrettet, jeg vet så absolutt hva som kreves. Søvn er vanvittig viktig.  Tidligere sesonger har jeg vært for slapp i denne perioden, det er det som mangler, det kan være forskjellen på 1.plass og 10.plass. Nå har jeg motivasjonen fordi jeg vet at det funker, jeg ser progresjonen jeg har. Det er med på å trigge meg ekstremt mye. Kroppen er i angrepsmodus, jeg vet hva som kreves av meg selv for å nå dit jeg ønsker.  Jeg bruker tida i november og desember til å teste litt hva kroppen tåler. Tåler jeg denne belastninga tåler jeg veldig mye. Det er godt å kunne vite. Når desember er over og jeg setter nesen mot Frankrike.

Målet mitt med treninga i november og desember er å ha ett svært godt grunnlag før jeg flytter sørover, per dags dato ligger jeg svært godt an med treninga. Og vanvittig langt over tilsvarende periode i fjor. Jeg tåler mer belastning og tråkker mye mer watt nå enn i januar i fjor.

I januar får jeg plutselig mye mer fritid igjen, men siden jeg da har flyttet blir det brukt til restitusjon evt. mye film/serie titting. Belastninga på treninga blir enda høyere med 25-30t i uka med sykling, men slipper jobben. Jeg har troa på at kroppen kommer til å ta overgangen svært bra i år, med det grunnlaget jeg har lagt før jul.

Heldigvis har jeg en familie med stor forståelse for hva jeg ønsker og vil, jeg ofrer virkelig alt for å nå dit jeg ønsker, ofte er det svært vanskelig å tenke hvordan ting kunne vært, jeg har lagt det meste av fritid til side. Det er vanvittig mye jeg ville gjort, men som jeg rett og slett ikke har mulighet til. Selvfølgelig er det ting jeg savner i livet og alt er ikke alltid like lett.

Av: Arnfinn Tunset


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s