Toppidretts livet er hardt i full jobb

Hei, snart 2 måneder av treninga foran 2016 er gjennomført. Det har vært ei tid som har vært svært hard fysisk, men også mentalt tøff.  Jeg har allerede unnagjort litt testing og konstatert at kroppen er i god rute foran 2016. Det nærmer seg juletider med stormskritt, men det vil ikke si at jeg har ei roligere tid foran meg treningsmessig.  jeg er inne i periodens hardeste uke, som innebærer 3 intervaller + to harde styrketråkk dager i uka. Treninga er helt opp mot det maksimale i forhold til hva min kropp kan tåle, totalbelastningen med jobb og trening er skyhøy. Jeg har flere ganger de siste 2mnd, lurt på om kroppen virkelig tåler treninga og belastningen jeg har utsatt den for. Jeg har kjent på lite overskudd, og vært sliten. Motivasjonen og det som ligger foran meg i tid, Har hjulpet meg så vanvittig mye. Jeg har klart å få progresjon, hatt overskudd til de hardeste øktene. Alle øktene er gjennomført med den kvaliteten jeg ønsket før jeg startet, det er jeg svært overasket over at jeg har fått til. Jeg har vært svært heldig og hatt en kropp som har spilt på mitt lag hele tida.Her er en liten oversikt over hvordan mine 2 siste måneder har vært sett i timer. diagram nov des

 

Jeg er nå inne i min siste hele uke med jobb på ei lengre stund. Tiltros for at jeg mest sannsynlig er inne i den tyngste uka, jeg kanskje noen gang har hatt. Ser jeg lysere en noen gang på det.  Det virker som kroppen responderer på treninga. Jeg vil si jeg har gjort det beste som går an i forhold til mine muligheter til trening i 2mnd, med tanke på den jobben jeg har hatt. Jeg spurte meg selv i oktober: «Hvordan finne balansen med trening/hvile/ernæring? Hvor viktig er hvile? Hvor viktig er ernæring?» Jeg tror at jeg har lært, spesielt gjennom den siste tida hvor viktig søvn og mat er. Uten det kunne jeg likeså greit bare satt sykkelen på hyllen. Søvn og ernæring er nøkkelen til suksess om du ønsker og komme langt. Selv har jeg passet på å få minst 8 timer hver natt som ett minimum. Jeg har vært vanvittig heldig og holdt meg frisk (sett bort i fra litt smårusk i uka som var) Jeg ligger langt over kapasiteten jeg hadde på denne tida i fjor. Nå venter nye tider, varmere vær og tilbake på landeveissykkelen. Kroppen er sliten, men veldig klar for en ny svært viktig treningsperiode.

Jeg har vært ekstremt målrettet, noe som fort har gått utover det dagligdagse livet. Syklinga har vært prioritet 1 og resten har kommet etter. Jeg lærer mye om meg selv, og kroppen min. Jeg vet hva som kreves for å komme til toppen og dit er jeg på vei! Jeg har spurt meg selv flere ganger om jeg har trent nok. Er det mulig å bli best med de forutsetningene jeg har hatt? Svaret er JA, håp er en viktig del av min tankegang, jeg driver med det jeg ønsker. Det er dette jeg vil holde på med. Jeg vet hva jeg ofrer for å nå dit jeg vil.

 Hvor lenge jeg skal holde på før jeg gir meg, om jeg ikke skal gå videre i livet få meg en jobb starte på skole få kjæreste osv. «Livet handler om mer en sykling». Det er jeg helt enig i, det er mye jeg gjerne skulle gjort litt annerledes tidligere. Men det er ting jeg ikke kan gjøre om på nå. Jeg driver med en idrett jeg liker svært godt, så godt at jeg nå ikke kunne sett for meg hvordan det hadde vært foruten. Det er dette jeg vil bli god på, og jeg en inne forstått med hva som skal til for å nå dit. Veien er lang men læringskurven er bratt og viljen er der..  Jeg savner selvfølgelig noen å kunne delt livet med, det er et mål jeg håper å klare å gjøre noe med innen “10år”. (“Men er vell større sjanse å bli verdensmester“) Lenge har jeg gått og tenkt på å reise bort i jula, starte rett på treninga og bare droppe all julefeiring, jeg har bare ikke følt meg i julestemning. Hadde jeg ikke hatt en så fin og god familie hadde jeg reist 23. desember. Men jeg vet at de setter pris på at jeg blir hjemme, det er tross alt det jula handler om. Å være sammen med dem du er glad i. Nå ser jeg frem til en fin jul, med mye trening. Prøve å bygge opp litt overskudd til å ta fatt på en ny hverdag fra nyttår.

Av: Arnfinn Tunset jr

“Don’t chase people. Be yourself, do your own thing, and work hard. The right people – the ones who really belong in your life – will come to you. And stay” (Will Smith)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s