Sesongen nærmer seg!

Godag!

Da var det tid for en liten oppdatering fra minstemann. Siden sist har jeg vært hjemme på Inderøy og feiret en strålende jul i svært godt selskap. Jula ble som alltid preget av masse god mat og drikke. Det ble en fin tid der jeg kunne koble litt av å kose meg.

Treningen i denne perioden har godt meget bra, og diverse fysiske tester tyder på at jeg er godt i rute. Jeg har hatt lite avbrekk fra treningen, og hver økt har vært proppet fulle med kvalitet. Jeg ser tilbake på en 2015 sesong som har gitt meg mye selvtillit og tro. Det meste handler om å ha tro på det man gjør, å vite at det viktigste er det man selv føler. I det siste har jeg vært litt forkjølet, og har derfor tatt det med ro. Det er selvsagt ikke helt optimalt, men det er heller ikke noe vits i å stresse. Er man syk må man ta følgene og handle deretter. Det blir i hvert fall ikke noe bedre om man hiver seg på intervalltreningen bare fordi det står på planen.

Dagens tips: lytt til kroppen, legg opp treningen deretter. Ta heller 1 fridag for mye, enn 1 for lite!

Dette er noe jeg mener er svært viktig og som burde blitt fokusert mye mer på. Hvem har ikke hørt om utøvere som har trent seg så langt ned i senk at de har ødelagt seg selv? Tenk på alle de kommende idrettsstjernene der drømmen bare blir et fjernt minne langt der borte. I ung alder handler det stort sett bare om å være i bevegelse å ha det GØY! Ungdommer er også mye mer utsatt for ulike infeksjoner, som kyssesyke og Mycoplasma. Disse infeksjonene blir man helt frisk av, men stopper man ikke treningen tidsnok kan det føre til at man er ute av sin idrett i mye lengre tid. Ved slike infeksjoner er man også mye mer mottakelig for andre virus, sykdommer eller hva det enn måtte være. Dette kan være begynnelsen på slutten. Jeg har selv vært der, og jeg kom nokså billig ut av det. Jeg torde rett og slett å ta fri lenge nok og lyttet til kroppen. Dette er også noe jeg kommer til å være bestemt på i fremtiden. La dette være dagens skjennepreken fra meg til deg! Nå videre til et helt annet tema.

Om ca. tre uker går turen til Frankrike nærmere bestemt Nice. Der skal jeg tilbringe tre uker på sykkelen for å sanke mil til sesongen. Der skal jeg besøke min trener og bror Arnfinn. Forhåpentligvis blir jeg møtt av bra vær, og en bror i superform. Sesongen 2016 blir en av de aller viktigste sett fra vårt ståsted, vi vil gjøre alt i vår makt for at den ene eller den andre skal lykkes. Før sesongen i år skal jeg tilbringe omtrent åtte uker i utlandet, fordelt på 3 uker i Frankrike, 3 uker i Spania, og 2 i Belgia. Dette skal forhåpentligvis gi meg et godt grunnlag for å kunne utrette fantastiske ting på sykkelsetet denne sesongen. Jeg har mål om å kjøre godt allerede i Belgia, og kort tid etter Belgia kommer også de norske endags UCI-rittene på programmet. Her har jeg mål om å vise en god figur å blø for drakta. Deretter går det slag i slag. Jeg gleder meg til å starte sesongen for fullt å vise hvilke krefter jeg har inne. Jeg vet tida kommer til å gå veldig fort mot den tid.

Til da blir jobben i første omgang å bli 100 % frisk og starte treningen for fullt frem til treningssamling. Arnfinn befinner seg nede i Frankrike om dagen og jeg gleder meg stort til å reise nedover. Til deg som leser, husk å lytte til kroppen, ta vare på familien og tren med hodet. Husk at dere kan følge oss på vei mot våre mål på Strava og Instagram. Slenger også med noen bilder fra livet til Arnfinn på den franske rivieraen. Bildene er tatt av Eirik Oskari Halvorsen.

Vi sees!

jolpol


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s