2 uker gjennomført.

Det er så mye å fortelle, hvor skal jeg starte. Den siste uka, har gått over all forventning og over det jeg kunne drømme om. Jeg har vært i Frankrike flere ganger før. Men blir stadig forbauset og overrasket over de fantastiske veiene, omgivelsene og mulighetene jeg har her. Sammenlignet med Spania er dette paradis! Så mange muligheter, veier og umulig å bli lei.
Tenk at jeg har allerede vært her i over 2 uker, trent mye og med høy belastning. Kroppen responderer utrolig bra på treninga, virker å tåle mye mer enn jeg hadde trodd. (den grunnmuren jeg fikk før jul må ha fungert bra) Uka som gikk var hittil den hardeste i oppholdet, med 4 intervalldager og over 32t på sykkelen totalt. Tiltross for det har kroppen fungert særdeles bra, har hatt overskudd, og følt meg bra i så å si alle øktene. Jeg har ikke vært i nærheten av å følt meg så sliten denne uka, som det jeg var i ett par av ukene i november og desember.


(Det vitner litt om hvor høy totalbelastning jeg egentlig utsatte kroppen for. Jeg tok en sjanse og levde ett sjansespill, det har hittil besvart seg så til de grader. Jeg antydet før avreise at jeg var sikker på at noen av ukene i november og desember tilsvarte ca 40 timers trening her nede. Det er mye som hittil kan tyde på at det regnestykket stemte bra.)
For de som er interessert i watt og liker litt tall. Har jeg prøvd meg 2 ganger på økten til Alexander Kristoff. Det er ei økt i bakke med 10drag av 4min. Dragene kjøres med annethvert drag. Sweetspot og maks. (Sweetspot=90% av terskel) jeg har jevnt ligget på 400w på de kontrollerte dragene og 510-530w på de harde. Intervallene kjøres så tidlig i økta som mulig. Før rolig 3-4t etterpå.
Sett bort ifra de 3-4 første dagene jeg kom hit, vil jeg si kroppen og formen bare har blitt bedre og bedre for hver eneste dag, uavhengig av hvor hardt jeg har kjørt. Kroppen kjennes vanvittig bra ut, og jeg har den følelsen at jeg bare kan mate på. Men likevel ta meg veldig fort inn igjen etter jeg har kjørt hardt. Grunnmuren er solid og utgangspunktet for den videre treninga har aldri vært i nærheten av så bra. Motivasjonen er over 100%, jeg vet hva jeg vil og dit skal jeg!


For de som lurer på hva jeg kjører i watt nå sammenlignet med i fjor. Jeg kjørte FTP test 18. januar 2015 der jeg testet 400w. Kjørte et 30min drag denne uka på 425w + 2trappetrinn drag *20min på 360-500w etterpå. Per dags dato tror jeg jeg ligger ca 15% over det nivået jeg hadde i slutten av januar Ifjor. Og 5-10% over det nivået jeg hadde i mars. I tillegg tåler jeg mye høyere belastning iår sammenlignet med Ifjor. I oktober satte jeg i samarbeid med Terje ett mål om å klare 450w på FTP. Det som er litt rart og tenke på nå er at jeg synes det var et høyt mål. Og at jeg sansynlig allerede er over det nå i januar. Hva er mitt nye mål?
Jeg tok ett vanvittig hardt valg, om å ofre absolutt alt for å nå mitt mål. Jeg har lagt absolutt alt annet til siden. Jeg har ingen ting å tape, men absolutt alt og vinne. Jeg har fått ei ny innstilling på treningen og hvor viktig det er med hvile. Helt ærlig hadde jeg aldri troen på at jeg skulle kunne trene så mye som det jeg har gjort og tåle det.
Alle sammen har ofte mye å tenke på, alle vil bli best. Det er lett og komme tilbake å si jeg ikke skulle gjort ting slik. Vi har alle ting vi angrer på, jeg angrer på at jeg ikke har vært mer målrettet før. Alle vet vi hva vi vil, men hvorfor gjør vi det ikke? For min egen del, gikk det opp ett lys for meg i sommer/høst. Hva ville jeg med livet? Hva ville jeg oppnå? Hvordan vil jeg at andre skal se på meg? De er alle vanskelige spørsmål å svare på, kun du selv vet hva du ønsker at svaret er.


Benytt muligheten ta en sjanse, tørr å ta ett tøft valg. Bare du kan skape det du ønsker. Vis at du bryr deg, og vis at du fortjener det. Man får så alt for sjelden en ny sjanse. Nå venter ei litt roligere uke, med en hard test på lørdag. Før en ny bolk og ny periode med trening starter på til uka.
Au revoir. Arnfinn


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s