Sykkelfesten i Bodø

nm logo5

I år var det Bodø sin tur til å fyre av det årlige norgesmesterskapet i landeveissykling. Bodø bød opp til en skikkelig sykkelfest med raske løyper og spektakulær natur. Dette er et av årets høydepunkt og vi i TVK gledet oss virkelig til dette. Vi innlosjerte oss i en stor skihytte der alle sammen kunne bo samlet. Flere av gutta ble engstelige for hvordan de skulle få tiden til å gå i ei hytte fra 1896 uten internett. Men utover uka viste det seg at det nesten skulle bli den andre veien. Vi gikk til innkjøp på bordtennisutstyr, noe som resulterte i  noen storslåtte kamper der gutta fikk bruk for konkurranseinstinktet. Ikke lenge etter kom faren til en av gutta oppover med Playstation 4. Dermed ble det også fifa på gutta i skauen. Dette ble svært godt mottatt og ikke lenge etter var det en turnering oppe å gå.

U23 19.Juni: Dagene før den første konkurransen ble brukt til å samle krefter og ha det moro sammen med de andre gutta. Tida ble brukt til noen korte turer på sykkelen for å teste løypene og slappe av med kortspilling, fifa og bordtennis. Sykkelfesten for vår del startet søndag 19. Juni. Da var det U23 gutta som skulle til dyst i en nokså flat men teknisk og krevende løype. Vi i TVK var allerede med på notene fra start da Sverre endte i et brudd som fikk en liten luke. Deretter ble det støting og nye bruddforsøk, løypas eneste knekker bidro til en god porsjon syre i føttene på de aller fleste. På runde 8 ble jeg (Anton) en del av et sterkt brudd med blant annet Tobias Foss og Anders Skaarseth. Vi holdt unna helt til det ble støting opp bakken når det gjenstod 2 av de 12 rundene . Da var det tomt for krefter, det ble bare å gjøre det beste ut av dagen. Det endte med DNF med en gjenværende runde. Bra fornøyd med innsatsen , godt fornøyd med å karre meg med i et så sterkt brudd i sluttfasen av et så viktig ritt som NM. Jeg er med på det som skjer så lenge jeg har krefter til det!!

g.PNG
(Photo: Gauldal Sk) NM U23 fellesstart, Støt i bakke
p
(Photo: Gauldal SK) NM U23 fellesstart, Støt!

 

å

(Photo: Gauldal SK) NM U23 Fellestart, Faller av bruddet

Resultater U23 fellesstart

Lagtempo 21.JuniDa var det duket for lagtempo. På denne øvelsen hadde vi store forhåpninger ettersom vi hadde et sterkt og sammensveiset lag på start. Vi forberedte oss godt med gjennomkjøring av løypa og gjorde de forberedelsene vi kunne for å kjøre så fort som overhode mulig på temposykkelen. Syklene ble godkjent å dermed stod vi superklare ved start. Dette har vi gledet oss lenge til. Vi startet hardt, men nokså kontrollert. Når vi hadde kjørt 8 kilometer skjedde det som ikke skulle skje. Den vi kanskje så på som den sterkeste parten på denne lagtempoen måtte slippe, han hadde ingen god dag på sykkelen. Utrolig kjipt, men det er slik sykling er. Noen ganger går det bra, mens andre ganger har man ikke dagen. Dermed ble det partempo. Ute ved mellomtid 1 hadde vi en 5 plass når alle lagene hadde kjørt, kun 10 sekunder bak ledende Stavanger SK med tiden 19:06. Det viser at vi lenge denne dagen var med å kjempe om edle metaller, men det ble for hardt mot slutten. Det å være to personer kontra tre på en lagtempo kan ikke sammenlignes. Hadde alt godt etter planen denne dagen tror jeg vi hadde vært langt oppe på resultatlisten. Vi klokket inn til en 8.plass 2 minutter og 17 sekunder bak lillehammer til slutt. Helt greit resultat, men kjedelig å tenkte på at vi kunne gjort det så mye bedre. Det er sånn som skjer, alle kan ha dårlige dager og man vet aldri når de kommer. Vi kommer sterkere tilbake!!

Resultater lagtempo

Tempo 23.Juni:  To dager etter lagtempoen var det dags for tempo. Vi hadde en relativt rolig dag dagen før for å lade opp. Jeg skulle starte relativt tidlig, mens Arnfinn hadde en senere start. Klokken 17:43 var det tid for å teste tempoformen med råskinnet Tobias Foss hakk i hæl. Motiverende med en så god utøver som Foss i ryggen. Jeg startet relativt hardt ut og holdt trøkket bra i ca. 40min, etter rundt 24 kilometer tok Foss igjen meg. Dette var i begynnelsen av den lengste bakken. Han kom dampende forbi meg og jeg la meg. På disse 40 minuttene hadde jeg holdt 360 Watt i snitt noe jeg var godt fornøyd med. I det Foss kom forbi meg i bakken økte jeg farten og prøvde å holde følge med gutten. Jeg holdt avstanden godt til toppen av bakken, med da hadde jeg nok allerede kjørt litt for hardt. Jeg fikk problemer med å holde farten og jeg kjente at den siste biten kom til å bli hard. Dermed ble det bare å kjøre det som gikk med noen sykt stive føtter. Det ble som jeg fryktet svært tungt den siste biten. Kunne nok ha åpnet litt roligere, men greit fornøyd med hvordan kroppen fungerte. Det endte med en 33.plass i mitt første seniormesterskap på tempo, laaangt bak tempokongen Edvald.

Så var det tid for Arnfinn. Han skulle starte omtrent en time etter meg. Arnfinn har hatt nokså store forhåpninger på denne øvelsen i lengre tid. Han har fått trent bra i det siste, men skulle nok ha hatt en litt lengre treningsperiode etter sykdomsavbrekket. I tillegg sluttet SRMen og funke Mandag rett før lagtempoen. Dermed ble rittet litt amputert, det er ikke det samme å kjøre uten watt. Uten watt er det fort gjort å starte litt for hardt, noe som ble realiteten. Han fikk det litt på slutten akkurat som meg, men kom inn på en respektabel 19.plass i et svært sterkt felt. En bra prestasjon, men han har mer inne. NM var nok litt tidlig for hans del, men formen er stigende og han er klar for å fighte resten av sesongen.

Resultater tempo

Gateritt 24.Juni:  Dagen etter tempoen var det tid for å kjøre gateritt i Bodøs gater. I denne øvelsen er det de 60 høyest rangerte påmeldte på rankinglisten som får starte. Dermed hadde vi i TVK 5 startende av de 60 påmeldte. Alle mann varmet opp godt på rulle og vi var klare for å kjempe med nebb og klør. Taktikken vår var klar, komme oss langt frem i feltet og holde oss der så lenge det var mulig. På denne måten unngår man velt og trekkspilleffekt. Først skulle vi kjøre en runde bak masterbilen før rittet var i gang for alvor. Min jobb på denne tiden ble å komme meg frem ettersom jeg stod bakerst på start. Da rittet skulle kjøres i gang for alvor var jeg fremme, og de 3 første svingene var jeg helt først. Jeg (Anton) visste at hvis jeg kjørte hardt allerede nå ville det være vanskelig for mange å komme seg helt opp. Jeg slapp meg litt bak og kjøret fortsatte jevnt i ca. 20 minutter. Flere og flere falt av. Midt i rittet skjedde det som ikke skal skje, det gikk en massevelt rett bak meg like etter mål. Dette fikk store konsekvenser for oss i TVK som mistet 3 mann, 2 som veltet og 1 som ble hindret. Rittet ble for mange ødelagt, men for oss andre var det bare å fortsette det utrolige kjøret. Det var ikke veldig mange igjen i det resultatlisten skulle skrives. Ingen kunne gjøre noe med Krister Hagen og Kristoffer Halvorsen som gikk i brudd tidlig og holdt helt inn til mål. Det kom inn en liten gruppe noen sekunder før «hovedfeltet» som hadde fått en liten luke noen runder tidligere. I tillegg til noen splitter i feltet på sisterunden endte det med en 14.plass for meg. Bra fornøyd med det, artig å få teste spurten igjen. Alle de andre TVKerne ble tatt ut av rittet eller krasjet ut av det. En ble sendt på sykehus med mulig kragebeinsbrudd, flere av de andre uheldige gikk også hardt ned i velten. Fort gjort når vi suser bortover i 50 km/t noen få centimeter fra hverandre i humper, hull og tekniske svinger. Heldigvis gikk det ikke altfor galt og de aller fleste kunne se fremover mot neste ritt.

Resultater gaterittet

gateritt
(Photo: Jonasorset.com) NM gateritt 2016
13432328_1708378856090430_6135583814073447632_n
(Photo: Per Inge Johnsen Photography) NM gateritt 2016

Fellesstart 26.Juni:  Lørdag 26. Juni var det tid for fellesstart. Det er dette vi har gledet oss til. Å kjøre ritt med noen av verdens beste syklister til start. Vi i TVK var klar for at vi skulle kjøre offensivt og holde oss langt fremme i feltet. Skikkelig inspirerende å ha Giant-Alpecin rytter Sindre Lunke med på laget denne dagen. Motiverende og inspirerende og se at en tidligere TVK-rytter har kommet helt dit han er i dag. Starten gikk og vi startet arbeidet med å komme oss frem i feltet. Ikke lenge etter var jeg helt der fremme hos Lunke, Arnfinn fikk problemer og punkterte like etter masterbilen. De andre holdt seg litt lengre bak i feltet, og i det vi kom til løypas eneste bakke ble det kjørt hardt. Anton og 10 andre ryttere fikk en luke på feltet, dette skulle vise seg å være dagens brudd. I bruddet ble det kjørt jevnt og hardt i lang tid. Vi opparbeidet oss en grei luke, men det ble aldri noe mer enn 2 minutter og 30 sekunder. Coop-Østerhus og Lillehammer CK ville ikke gi oss noe mer. Vi holdt avstanden godt og fikk mange sekunderinger, plutselig hørte vi at avstanden var nede rundt minuttet og vi fant ut at vi måtte kjøre på litt ekstra. Føttene sa stopp etter at Joker-gutta i bruddet rykket opp bakken på den tolvte runden. Klarte å henge med, men like etter veltet Fixit rytter Adrian Gjølberg og flere av oss måtte ut en tur i grøfta. Bruddet ble splittet og føttene var cooked. Det endte med 14 mil i brudd for meg denne dagen. Ekstra gøy var det med litt tv-tid og noen gode ord fra Kaggestad og Paasche. Gode føtter denne dagen og med en snittwatt på 300 hele dagen sier det seg nesten selv at det blir hardt. Du kan finne rittet på Strava i linken. https://www.strava.com/activities/621713609

Det ble for hardt å henge med inn og med 2 runder igjen ble jeg tatt ut av rittet. Litt surt og ikke henge med inn, men utrolig fornøyd med å sitte i et så sterkt brudd så lenge. For Arnfinn ble det et hardt ritt da han måtte komme seg opp i feltet igjen etter punkteringen og etter 9 runder var det slutt for hans del. Stang ut for hans del, kjipt å ha tekniske problemer, men det er sånn som skjer.

resultater fellesstart

Alt i alt et greit mesterskap for vår del, kunne nok hatt litt mer stang inn. Formen på begge to er stigende og det lover bra for resten av sesongen. Vi er iallfall klar for å slå hardt i fra oss på de resterende rittene. Neste på programmet er nå Tour de Hallingdal for Arnfinn som starter 7. Juli og varer til 10. Juli. Så blir det rett til U6 Cycle Tour i Sverige for begge 11-16. Juli

God sommer, vi snakkes!

(Photo: Landevei.no) NM fellesstart 2016

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s