Om Arnfinn

12596951_10206289032530029_63836384_o

Navn: Arnfinn Tunset jr  
Født:
 16.09.1992
Alder:
 23 år
Høyde:
 187 cm
Vekt:
 83 kg
Bosted:
 Inderøy, Nord-Trøndelag
Klubb:
 TVK

I 1992 kom jeg til denne verden, jeg vokste opp Inderøy i Nord-Trøndelag. Jeg er nummer to i en søskenflokk på 6. Idrett har bestandig vært noe for meg. Jeg har fått prøvd det jeg har hatt lyst til å prøve, og etter hvert var det noen idretter som utpekte seg. Fotball og friidrett ble etter hvert en hyppig treningsform, spesielt opp til ungdomsskolen. Jeg har bestandig likt å konkurrere, spesielt å vinne. Jeg hater å tape, uansett i hva det måtte være. Jeg er eldst av brødrene, så det har alltid endt med at de har konkurrert mot meg. Dette tror jeg har trigget oss alle, og ikke minst motivert oss. Jeg husker tilbake på tida da vi var ute hele dagene, vi hadde konkurranser med løping rundt huset. Vi hadde tider på 1, 5, 10, 20, 50 og 100 runder. Som vi hver eneste dag prøvde å slå. Løping og skyting med strafferunder, alt sammen på tid. Etter hvert som vi ble enda eldre ble treninga litt mer balansert. Vi hadde mål i det vi drev med. Jeg spilte blant annet volleyball i flere år. Jeg startet på idrettslinja ved Steinkjer V.G.S. på Volleyball. Men etter hvert ble jeg lei av det, og ønsket forandring. Jeg byttet til langrennslinja i stedet. Lærerne hadde forståelse for at jeg valgte å satse sykling og ikke langrenn, for utholdenhetstreninga sin del. Noe jeg ser tilbake som en svært viktig mulighet jeg fikk. Syklinga startet med at jeg kjøpte meg en Scott s30 for noe av konfirmasjonspengene, syklet ikke så mye på den i starten, fordi den trilla ekstremt dårlig. Da jeg i 2008 kjøpte meg terrengsykkel, tok det helt av innen kort tid. Vi ble lidenskapelig opptatt av sykling og mye av min tid, gikk til trening og utstyrssøking på nett. Innen 1 år etter at jeg kjøpte min første terrengsykkel hadde jeg bytta sykkel 3 ganger. Etter det har vi gradvis blitt mer og mer aktive.

Det er spesielt de 3 siste sesongene jeg har satset. Nå tar jeg satsinga enda lengre, alt jeg gjør omfatter det å prestere best mulig på sykkelen. Til daglig på høstparten av året jobber deg ved Hoff Sundnes Brenneri. Dette for å legge opp penger til å ha mulighet til satsinga som jeg holder på med. De siste 3 sesongene har jeg vært mye utenlands på vinter/våren. Noe jeg har planer om å fortsette med i 2016. Foran 2016 har jeg leid meg ei stor leilighet i Sør-Frankrike i området Cote-d’acur i Antibes. Leiligheten ligger bare noen hundre meter fra stranda. Her planlegger jeg å bo fra 2 januar til sesongstarten i April. Derfra kommer det til å gå i ett kjør med ritt så si hver uke. Frem mot hovedmålet for 2016 og sykkel NM i Bodø.

Med oss på laget foran 2016 har vi en vanvittig motivert og trivelig gjeng i gutta fra TVK elite, i år er en av den største gruppen vi har hatt, med 17-19 aktive. Jeg gleder meg som en liten unge til å ta fatt på arbeide for 2016. å håper å tror jeg vil være med på bidra stort for laget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s