Om Anton

Navn: Anton Tunset

u67

Født: 10.12.1997
Alder: 17 år
Høyde: 186 cm
Vekt: 74 kg
Bosted: Inderøy, Nord-Trøndelag
Skole: Melhus V.G.S
Klubb: TVK

En vinterdag i 1997 ble jeg født. Jeg vokste opp i den lille kommunen Inderøy i Nord-Trøndelag som lillebror til Arne, Arnfinn og Anita. Har også en lillebror (Adrian) og lillesøster (Agnethe). Etterhvert som jeg vokste opp fant jeg fort ut at trening var noe for meg og jeg og brødrene mine konkurrerte i alt mulig mellom himmel og jord. På grunn av det var vi derfor svært aktive og fant alltid på noe å konkurrere i. Begge brødrene mine var aktive på den tiden og drev med fotball, friidrett, ski og det som var egentlig. Derfor ble det naturlig for meg å prøve meg på det meste, fant fort ut at både fotball og friidrett var ganske gøy.

I 2008 sesongen lurte en kompis av pappa på om han og broren min (Arnfinn) ville være med på birken på sykkel. Etter ei stund kjøpte de derfor hver sin terrengsykkel (Diamant Apex T1). Etter det fikk de blod på tann og begynte å sykle aktivt. Jeg ble med å sykle noen turer og fant ut at det var ganske gøy. Jeg arvet derfor terrengsykkelen fra broder’n ettersom han ville bytte ut med enda bedre. Jeg, broren min og pappa syklet sammen, jeg fikk derfor alltid matching og lærte meg å ligge klistret på bakhjulet. Med tiden kjørte vi fortere og fortere, og ble med på flere og flere ritt.

I 2010 kjørte vi til Skogn for å være med på Black Design tempo og fellesstart, der kom vi i kontakt med klubben IL Sverre som vi etterhvert meldte oss inn i. Det første store landeveisrittet jeg var med i var Ungdomsmesterskapet i Trøndelag i 2010. Der ble jeg smadret og ble en av de siste, jeg mistet ikke motivasjonene av den grunn og fortsatte å sykle. I 2011 kjørte vi ned til Eidsvoll for å sykle Eidsvollrittet som varte over to dager med gateritt og fellesstart. Startfeltet bestod av ca. 40-45 ryttere og var det største feltet jeg noensinne hadde syklet i. Kom derfor dit med ikke fullt så store forhåpninger. Rittet gikk over all forventning og jeg fikk to 10. plasser og endte derfor på 9. plass sammenlagt i M13-14. Dette var en stor seier i mine øyner, og jeg fikk derfor svært lyst til å fortsette. 2012 sesongen gikk helt greit til å være første året i 15-16, men ikke med de helt store resultatene. Fortsatte å trene og la grunnlag for en god sesong året etter med mye trening og lite sykdom.

2013 sesongen startet med litt over to uker i solrike Nice i sør- Frankrike. Ei uke sammen med klubben og ei uke sammen med broren min Arnfinn. Der la vi det siste lille grunnlaget for sesongen som startet like etter vi kom hjem fra reisen. Hele sesongen gikk overraskende bra og jeg leverte flere resultater i toppen, med resultater som 6. plass sammenlagt i U6 Cycle Tour og 2. plass i Ungdomsmesterskapet i landevei i spissen.

Sesongen 2015 gikk svært bra for min del. Sesongen ble preget av mange oppturer gjennom hele sesongen. Jeg lå på et høyt nivå hele sesongen som gjorde at jeg kunne innkassere topp 5-10 plasseringer i de fleste rittene. Årets høydepunkt ble i svenske Tidaholm under rittet U6 Cycle Tour. Med en etappeseier, en andreplass og to dager i gul trøye kunne jeg kjøre inn til en andreplass sammenlagt. Det er det største jeg noensinne har opplevd, og jeg kommer aldri å glemme de dagene. Det var sinnsykt gøy å kunne kjøre med den gule trøya. Før sesongen hadde jeg et mål om topp 3 sammenlagt på norgescupen. Det ble en 5 plass dette året, med 2 pallplasser og en 4 plass som de fremste resultatene. Fornøyd med det, tross litt uhell på de andre. Toppet det hele med å vinne rankingen for menn-junior, det viser at jeg har vært på et høyt stabilt nivå over lengre tid. Sesongen 2015 er den klart beste i min karrière, men flere oppturer SKAL det bli. 

For tiden nå går jeg på sykkelinja på Melhus V.G.S og skal gå der i fire år. Når jeg flyttet fra Inderøy lurte jeg veldig mye på hvordan det kom til å bli. Men jeg synes hybellivet har godt kjempe bra og trives svært godt på Melhus med et supert treningsmiljø. Har lagt ned mange treningstimer i sommer og skal jobbe enda mer for at 2016 sesongen skal gå best mulig. Starter sesongen med utenlandsopphold sammen med Arnfinn. Her skal jeg legge grunnlaget for det første året i seniorklassen. Jeg har store forhåpninger og skal gjøre alt for å kunne heve meg.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s